jueves, 25 de septiembre de 2008

Res

Este texto lo escribí hace años en un tren de vuelta a casa. Recuerdo que se me sento delante un hombre y una mujer. Aparentemente no se conocían, pero cuando me fijé bien en sus rostros reconocí que el había sido un antiguo profesor de mi instituto y la de su lado era su esposa. La indiferencia con la que se trataban me llevó a escribir este pequeño texto.


No s'han dit res... L'un al costat de l'altre i no s'han dit res. Tants anys i avui, ni s'han mirat, una vida compartida i avui ni un sols sombriure. Un primer petó entre ells dos, una primera abraçada, un primer fill, un primer de tot, i avui res. Ni una paraula, ni una mirada, ni un petó... res... avui res!! És a cas que s'ha apagat aquell foc del que parlen els poetes, o és que ni tant sols existeix res que s'hi assembli? I és que avui res, ni foc, ni paraules, res... senzillament res. S'han tocat perquè la butaca era petita... s'han tocat amb la por o amb la indiferència de ser agredit per allò que és tant teu que a vegades es torna extrany, o foraster. Res.

3 comentarios:

patri dijo...

quin greu quan veus gent que han viscut tantes tantes coses junts i entre ells no es veu res...
que tot passi a res...
quin greu.

Montsina Torres dijo...

I tant, a vegades, sembla que amb els anys, qui hauria de ser la persona més propera a tu s'acaba transformant en un extrany.

Pau Hormigo dijo...

els tendries que haver-los fet llegir el teu text, aviam si els hi diu algú aliè a ells hi ha reacció